Header Ads Widget

Ticker

6/recent/ticker-posts

Spoznavanje z znamko Essentiq (Blogmas 2015)

Essentiq je slovenska znamka naravne kozmetike, ki je na trgu sicer prisotna že nekaj časa, vendar sem sama za njo slišala šele pred kratkim. Prvi del imena Essentiq izhaja iz essence, kar v angleškem jeziku pomeni izvor, bistvo, esenca, drugi del pa iz authentique, kar v francoščini pomeni verodostojen oziroma avtentičen. Njihovi izdelki vsebujejo 98 % naravnih sestavin, ne vsebujejo pa potencialno strupenih ali drugače spornih snovi (tj. sintetičnih barvil, parabenov, parafinov, forlmaldehidov …). Njihovi izdelki so namenjeni vsem starostnim skupinam, proizvajajo pa izdelke za nego las, obraza in telesa, ki so zapakirani v embalaži, ki se da reciklirati. Več o znamki in izdelki Essentiq si lahko preberete na njihovi spletni strani www.essentiq-cosmetics.com.


Nežen čistilni gel
Embalaža je dejansko preprosta bela embalaža z zanimivo grafično oblikovano nalepko, ki je meni precej všeč. Čistilni gel zelena limona in May Chang je zapakiran v 200 ml plastični steklenički, ki stane 10,99 €. Formula samega gela je precej tekoča, kar mi je na začetku povzročalo nekaj težav, ker sem navajena na gostejše gele za umivanje obraza, sem se pa že po nekaj dneh navadila na uporabo tega gela in že en pritisk na embalažo je dovolj, da si lahko umijem celoten obraz. Gel je rjavkaste barve, ob stiku z vodo pa se lepo speni in postane bel. Je zelo nežen in ne draži moje kože, v primeru, da pride v stik z očmi, pa le-teh ne draži. Kar mi je pri njem izredno všeč, je dejstvo, da kože ne izsušuje, jo pa hkrati lepo očisti. Druga stvar, ki jo moram nujno izpostaviti, je vonj. Pri naravnih izdelkih sem pogosto občutljiva na vonj, saj mi je velikokrat premočan in moteč, tule pa je ravno obratno – vonj je nežen, zeliščni in mi je dejansko zelo všeč. Na začetku sem gel uporabljala zjutraj in zvečer in mi je odgovarjal tako pri jutranji kot nočni negi, ker sem pa skorajda istočasno začela testirati še Artistry Hydra-V gel za umivanje obraza, je tale nekako postal del moje jutranje rutine (še en razlog, zakaj mi nežen vonj odgovarja). Čistilni gel Essentiq je primeren tudi za odstranjevanje ličil, vendar jaz pogosto nosim močan makeup, ki lahko vsebuje tudi bleščice in ostale dodatke, zato mojo rutino odstranjevanja ličil sestavljata micelarna vodica (in dvofazni odstranjevalec ličil) + čistilni gel. Najprej ličila z obraza in oči odstranim z micelarno vodico (ali dvofaznim odstranjevalcem ličil, če imam močnejši očesni makeup), potem pa si obraz sperem še s čistilnim gelom. Taki nežni geli, kot je Essentiqov, mi še posebej odgovarjajo, ko imam res ogromno ličil na obrazu in odstranjevanje zahteva svoj davek, tj. naredi kožo malce bolj občutljivo. Čistilni gel zelena limona in May Chang je primeren za vse tipe kože, in glede na to, da je ne izsuši in ne iritira, moji suhi koži sedaj pozimi odlično odgovarja. Seznam sestavin in ostale informacije najdete tukaj.


Najlepša embalaža testerjev
Hkrati z gelom sem prejela še dva testerja, o katerih verjetno ne bi pisala, če ne bi prišla v tako kjut mini embalaži. Embalaža je ista bela preprosta embalaža, kot jo imajo večji (full size) izdelki, s tem da vsebuje 20 ml izdelka. Priznam, da zelo cenim, da nimajo testerjev v vrečkah, ampak so se potrudili in ustvarili posebno, manjšo stekleničko za vzorec posameznega izdelka, ki ima poleg vsega še podobno etiketo kot full size izdelek. O samem šamponu za normalne lase dosti ne morem povedati, ker mi je bila količina v embalaži dovolj za eno uporabo, ampak prvi vtis je, da gre za šampon, ki se ne peni zelo dobro, ampak lase vseeno dovolj dobro očisti. Da bi lahko povedala kaj več, bi ga morala dlje testirati. Intimno milo se je izkazalo za zelo nežno in prijetno, tudi sam vonj je precej nevsiljiv in nežen, nalogo nege intimnih predelov pa je odlično opravilo. Dejansko bi se na podlagi tega testerja odločila za nakup mila.


Izdelke Essentiq lahko kupite v Müllerjih v Ljubljani (Čopova), Novi Gorici (Qlandia) in Kopru (Supernova) ter na spletni strani www.eccoverde.si.

Ste že preizkusile Essentiq izdelke? Kaj menite o njih? Če vam je objava všeč, ste vabljene, da jo delite med prijatelje. Hvala za pozornost!
*PR izdelek

Yorum Gönder

0 Yorumlar